Wat is een casco camper ?

CamperBouwNederland, alles voor uw camper onder een dak

Een casco camper is eigenlijk een nieuwe camper opbouw op een tweedehands of nieuwe chassis cabine auto (onze voorkeur gaat uit naar Mercedes Benz sprinter). Wij bouwen de casco camper zoals u dat wenst en u kan dan kiezen om het interieur zelf in te bouwen of dit door ons te laten doen. Een casco camper is de opbouw van de camper, standaard geleverd zonder deur, ramen, serviceluiken, interieur en apparatuur.

Zelf niet de vakkennis of handigheid een casco camper af te bouwen en in te richten, ook dit kan CamperBouwNederland voor u doen. Indien u de casco camper zelf gaat afbouwen dan kunnen wij alles wat u nodig heeft tegen zeer aantrekkelijke prijzen leveren. Verder kunnen wij u adviseren en hulp bieden bij de inbouw, afbouw of zelfbouw.

Mogelijkheden CamperBouwNederland

  • Nieuwe Casco Camper opbouw va. € 2.250,-
    Van sandwichpaneel tot casco camper tot complete camper Wij bouwen casco campers en complete campers op maat en naar wens van de klant. U bepaald zelf de indeling en apparatuur in uw camper, zelfs de vorm, halfintegraal of alfoof, alles is mogelijk. Ook...
    lees meer
  • Camperbouw op maat
    Wij kunnen (bijna) al uw wensen vervullen. CamperBouwNederland is een bedrijf dat alles in eigen beheer heeft. Sandwichpanelen maken we zelf, waardoor makkelijk aan te passen. Serviceluiken, bagageluiken, camperdeuren en garagedeuren kunnen wij in iedere maat en vorm leveren. Geen van de door...
    lees meer

Sterke punten Camperbouwnederland

Zo laag mogelijk gewicht
Door gebruik van lichte materialen voor onder andere subframe, vloer en sandwichpanelen kunnen wij een casco camper leveren van +/- 2300 kg.
Opbouw camper zonder hout
Wij gebruiken alleen kunststoffen en kunnen daardoor een 100% garantie tegen vocht bieden, geen hout dat vocht kan opnemen en daardoor vochtschade kan veroorzaken.
Originele kleur ook voor sandwichpaneel
De buitenpanelen kunnen wij in de originele kleuren leveren als van de cabine, zo kunnen we twee kleuren voor de Mercedes Benz sprinter leveren, echt mooi als je dezelfde kleur buitenpaneel hebt als de cabine. Maar ook voor andere merk auto’s kunnen we de panelen in de originele kleuren leveren.

Waarom zijn er prijsverschillen in casco campers

Het begint al met de keuze van de soort auto.

Er word vaak een keuze gemaakt voor een chassis cabine auto van Fiat met alko onderstel. Dit zijn helemaal geen slechte auto’s. De keuze voor Fiat is vaak op basis van prijs. Kiest men voor een Mercedes Benz sprinter chassis cabine dan word de prijs van de camper aanzienlijk hoger. Het is natuurlijk wel alle waarde naar zijn geld. Fiat is niet slecht, maar de kwaliteit van een Mercedes is toch nog weer beter, ook bij auto’s is het alle waarde naar zijn geld.

Ook de keuze van de wanden is heel belangrijk.

Verder is er een groot verschil in keuze van soort sandwichpanelen met name welk soort isolatie er gebruikt word. Ook de soort afwerking aan binnen en buitenkant bepaald de kwaliteit en dus ook de prijs van de panelen. Verschillen per m2 kan oplopen tot € 50,00. CamperBouwNederland gebruikt het optimale sandwich paneel, enige kleine nadeel van deze panelen is dat de prijs wat hoger is. Maar daar staat een hoge isolatie waarde en ongevoeligheid voor vocht tegenover. Het is toch jammer als je een nieuwe camper koopt en al na 4 jaar vochtschade heeft.