Een (bus)camper laten (in)bouwen ?

Van bedrijfswagen naar buscamper in 11 stappen

Een camper laten bouwen is een complex project met vele mogelijkheden. Het is daarom begrijpelijk dat veel mensen het moeilijk vinden welke stappen te nemen om tot de inbouw van een (bus)camper te komen. Om het een en ander wat duidelijker te maken hebben we hieronder een stappen plan gemaakt om u hierin te ondersteunen.

Stap 1 : welke auto wil u laten inbouwen

Probeer voor u zelf van te voren duidelijk te hebben wat voor auto u zou willen laten inbouwen, denk hierbij aan lengte, hoogte, kleur, vermogen merk, handbak of automaat, bouwjaar en kilometerstand. Auto door ons aan te kopen of door u zelf aan te leveren ?

Stap 2 : de indeling

Bepaal van te voren welke indeling u zou willen en in grote lijnen welke apparatuur en accesoires u zou willen. Heeft u geen idee ? Wij hebben per auto een aantal standaard indelingen ontwikkeld (zeer compleet) in de vorm van een TRavel-Van buscampers (buscampers aangeboden INCLUSIEF AUTO)

Indelingen TRavel-Van campers KLIK HIER

Stap 3 : bepaal in welke prijsklasse u iets zoekt

Wij kunnen vanuit u prijsklasse een advies op maat geven en al snel duidelijkheid geven of u wensen haalbaar zijn binnen deze prijsklasse.

Stap 4 : de eventuele opleverdatum ?

Stap 5 : aanvraag eenvoudige prijsopgaaf

Heeft u voor uzelf stap 1 t/m 4 duidelijk dan is het wenselijk om bij ons een vrijblijvende prijs opgaaf aan te vragen. Heeft u zelf geen idee dan hebben wij ook een complete prijslijst met alle prijzen per onderdeel zodat u zelf keuzes kan maken.

Stap 6 : de afspraak plannen

Als stap 1 t/m 5 helemaal duidelijk is kunnen we een afspraak gaan plannen en dan de prijsopgaaf uit stap 5 gebruiken als basis en deze punt voor punt doornemen en waar nodig toelichten of aanpassen. Vaak word er om tijd te besparen al gekozen welk materiaal en stoffering er gebruikt gaat worden.

Stap 7 : vervolg op eerste gesprek

Indien we in het eerste gesprek tot een inbouw zijn gekomen waar u zich in kan vinden werken we deze uit in een vrijblijvende offerte.

Stap 8 : offerte akkoord ?

Indien de offerte akkoord is kunnen we de offerte uitwerken in een opdracht bevestiging. U ontvangt een factuur van 5% van het projectbedrag zodat wij de toekomstige camper kunnen opnemen in onze planning.

Stap 9 : de start van de inbouw

Bij start van de inbouw ontvangt u een factuur voor de eerste termijn, de factuur voor de tweede termijn ontvangt u bij 50% vordering van de inbouw en de derde en laatste termijn 5 dagen voor oplevering.

Stap 10 : het verloop van de inbouw

Na de start van de inbouw maken wij een pagina aan op onze website, waar u “uw droom” in tekst en foto’s kan volgen. (spannend!)

Stap 11 : de oplevering

Een exacte opleverdatum is altijd moeilijk te geven, immers word er vaak nog extra dingen tijdens de inbouw toegevoegd (meerwerk) welke ook meer tijd vergen. Maar wij proberen altijd wel de campers zo snel mogelijk af te leveren omdat de volgende auto al weer in de wacht staat om ingebouwd te worden.

Dit stappenplan hebben wij uit onze ervaring samengesteld, een tracé wat door bestaande klanten achteraf als zeer duidelijk ervaren word, het zet jezelf van te voren ook aan het denken over de mogelijkheden en het zijn teveel dingen om het zelf helemaal uit te zoeken. Mochten er nog vragen of onduidelijkheden zijn kunne we dit altijd via de telefoon of email bespreken.

Wij vinden het wel altijd erg jammer als de (bus)camper klaar is (op zijn mooist is) en wij er maar kort van kunnen genieten hoe mooi deze is geworden, de klant wil hem dan zo snel mogelijk hebben. Maar ja dan kunnen wij weer met veel enthousiamse en energie aan de volgende beginnen.

Comments are closed.